Voor alle Action leveranciers

Jij en jouw product klaar voor de markt!

Voorkom problemen met klant en de autoriteiten

Succesvol zijn met conforme artikelen

Dat kan jij, met ProductIP

Een document verzoek van Action ontvangen?

Download de handleiding voor het uploaden van documenten

Download de uitleg over het invullen van de sjablonen

 

Werk maken van Product compliance, product conformiteit, is een grote en lastige klus. Je hebt te maken met veel wet- en regelgeving, die constant verandert. ProductIP maakt het begrijpelijk voor je.

Dankzij de web-based aanpak werk je eenvoudig samen met je leveranciers. Onze geïntegreerde kennisbank ProductIPedia stelt je in staat in je eigen tempo te bouwen aan een succesvol bedrijf op basis van conforme artikelen.

Afbeelding van een CE verklaring

CE Verklaring nodig?

Het zal je niet zijn ontgaan. Er is veel te doen over onveilige producten die worden verkocht. De kranten staan er vol van. De druk op de markt om meer te doen aan, wat met een duur woord, product compliance heet, neemt toe.

Dankzij het web-based ProductIP maak je echte stappen. Dankzij ProductIPedia doe je dat in je eigen tijd en tempo. Zo bouw jij samen met je klant een mooie business op, gebaseerd op producten die wel aan eisen voldoen.

Afbeelding van een kleding etiket

Artwork Check

Fouten op verpakking, handleiding of etiket? Meestal is er dan ook iets mis met het product in de verpakking. Dat weten de toezichthouders ook. Alleen met aandacht voor product conformiteit, bij jou en je leverancier, kan je voorkomen dat jouw bedrijf. jouw merk, laaghangend fruit wordt voor de toezichthouders zoals de Nederlandse Voedsel en Waren autoriteit (NVWA).

Tip van de marktleider op dit gebied: start met een Artwork Check van je belangrijkste product en gebruik onze feedback om verbeteringen in gang te zetten voor vergelijkbare producten in je assortiment.

Een afbeelding van keukengerei

Voedsel Contact Materialen

Een bord, een beker, een mes, een pan, de grill van de barbecue, allemaal producten die met voedsel in aanraking komen. 

Voedselcontact valt niet onder CE, maar er zijn wel hele strenge eisen. Er is zelfs een eigen EU verklaring van overeenstemming voor. Doel van de wetgeving is heel simpel; voorkomen dat je met het eten ook het product naar binnen werkt.

Wil je snel meer weten over deze materie dan ontkom je eigenlijk niet aan het volgen van een training. Ben je helemaal nieuw start dan met een basis training chemische risico’s voordat je deelneemt aan de training voedselcontactmaterialen!

Nieuw met Product Compliance?


Compliance Tuesday

Er valt veel te leren rondom product compliance. ProductIP deelt al bijna tien jaar kennis met de markt via Compliance Tuesday sessies. We lanceren, speciaal voor online sellers, een hele reeks online Compliance Tuesday Tips & Tricks. Korte video presentaties die je, samen met de informatie in ProductIPedia, op weg helpen. Mis geen editie en schrijf je nu in!

ProductIPedia

Product compliance hoort bij je business. Je moet er werk van maken én je erin blijven verdiepen. Dat is nodig om ook morgen mee te doen in jouw markt. Gelukkig voorziet ProductIP je van actueel gereedschap en relevante kennis in ProductIPedia.

ProductIPedia leer jij op jouw moment en in jouw tempo alles over product compliance. Je vindt er video’s en artikelen over gebruik van het platform, de laatste ontwikkelingen en achtergrondinformatie over wet- en regelgeving. De artikelen zijn geschreven in het Engels. Dankzij de ingebouwde vertaaloptie lees je het ook in Nederlands, of bijvoorbeeld je leverancier in het Chinees. Deel daarom de artikelen gerust!

Onveilige producten nog steeds online te koop!

Een groot artikel in het AD en aanverwante kranten over tientallen producten die van de markt zijn gehaald omdat ze onveilig bleken, maar toch online werden verkocht via webshops zoals ondermeer bol.com, Amazon, Wish, V&D, Ali-Express. Zelfs Avro Tros Radar had er een item over. Dit is niet goed. Maar hoe dit te veranderen?

Begin bij jezelf, en met het vergroten van je eigen kennis.

  • Wat is CE eigenlijk, en kan je het wel “hebben”?
  • Wat is het nut van al die eisen en gelden die ook voor producten zonder CE?
  • Wat doet een toezichthouder als de NVWA, de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILnT), Agentschap Telecom (AT), Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ.nl), de Nederlandse Arbeidsinspectie (Voorheen Inspectie SZW) en de Douane?
  • En hoe zit dat als ik producten verkoop in het buitenland

Vragen waar je het antwoord op krijgt via onze Compliance Tuesday Tips & Tricks video’s. Mis geen editie en schrijf je nu in!

Niet wakker liggen van product compliance!

Er is zoveel wet- en regelgeving dat het voor een niet specialist vrijwel onmogelijk is om bij te houden. Wij snappen dat. Waarom zou dit jou in de weg moeten staan om je business te laten groeien? Ons team bewaakt de veranderingen in wet- en regelgeving en zorgt ervoor dat je op basis waarvan je wel verstand hebt: het product, heel snel een technisch dossier kunt starten. Een dossier met als basis een juiste, en bewaakte, checklist.

De volgende uitdaging is om de onderbouwing tegen deze lijst van eisen te verzamelen. Wat heb je allemaal nodig? Ook die informatie zit in het dossier. In no-time nodig je je leverancier uit om gratis via onze web-interface met je mee te werken aan jouw dossier. Hebben ze vragen? Wij bieden ondersteuning.

Samenwerken met je leverancier is essentieel. Jij bent hier verantwoordelijk richting je klanten, het platform waarop je producten verkoopt, de toezichthouders. Je leverancier zou de specialist moeten zijn in het maken van het product. Het samenwerken in de keten is in ProductIP ingebouwd en zorgt ervoor dat je in controle blijft. Uiteraard komen er vragen. De artikelen in ProductIPedia geven jou, en je leverancier, de antwoorden.

Je bent slechts drie stappen verwijderd van het werken aan je business van morgen

  1. Start nu je eigen ProductIP account en koop en betaal twee credits
  2. Maak je eerste technische dossier aan en nodig je leverancier uit om mee te werken
  3. Je bent gestart. Niet meer wakker liggen van product compliance. Focus op je onderneming!

Let op: U hoeft geen credits te kopen om te reageren op een verzoek om documenten van ACTION

Registreren

ACTION Document Request, hoe werkt dat?ACTION maakt voor het door u geleverde artikel een Technical Construction File, een TCF, aan in hun eigen ProductIP-account. U wordt gevraagd de documenten aan te leveren die aantonen dat het product aan de geldende eisen voldoet. Het hangt van het product af welke documenten vereist zijn. Op de uploadpagina voor het betreffende artikel vindt u een overzicht van wat er nodig is. 

Heb ik een account nodig in ProductIP?
U heeft een account in ProductIP nodig om de documentaanvraag van ACTION te accepteren en de relevante documenten te uploaden. Hieraan zijn geen kosten verbonden. 

 

Wat gebeurt er na het uploaden van de documenten?
Na het uploaden zal het ProductIP-team de documenten controleren. Vervolgens zullen we ze koppelen aan de relevante eisen in het technisch dossier van ACTION, waardoor een overzicht ontstaat van hoe compliant het product is en welke documenten nog ontbreken. We doen dit op basis van voorgeschreven instructies van ACTION, en we zullen de voortgang en de status van het dossier aan hen rapporteren. 

 

Wat verwacht ACTION van u?
Zij verwachten dat er eind 2022 volledige compliance en transparantie zal zijn voor al hun Private Labels

 

Waarom heeft ACTION voor ProductIP gekozen?
ProductIP heeft expertise in de evaluatie van technische dossiers, een professionele aanpak in compliance aangelegenheden en begrijpt de waarden van de ACTION.  

 

Wat mag u verwachten?
ProductIP zal u namens ACTION benaderen en u verzoeken de benodigde documentatie aan te leveren.

 

Zijn er templates die ik kan gebruiken?
In de lijst met gevraagde documenten vindt u meer informatie en, indien van toepassing, downloadbare templates.

 

Ik heb een e-mail ontvangen, maar ik ben niet de juiste persoon om er gevolg aan te geven
Stuur een e-mail naar helpdesk@productip.com met de juiste contactgegevens, en ProductIP zal de betreffende Action-file bijwerken en een nieuw verzoek voor het uploaden van de documenten naar de juiste persoon sturen.

De drie meest gestelde vragen!


1. Kunt u helpen met alle vier de aspecten waar ACTION aan werkt?

ACTION werkt op het gebied van LCA, Verpakking, Sociale aspecten en Product Compliance met verschillende partners, elk met hun eigen expertise en specifieke oplossing. ProductIP is de partner van ACTION voor aspecten die verband houden met Product Compliance. De scope onze dienstverlening is non-food consumentenproducten.

2. Wat als we niet alle vereiste onderbouwing kunnen aanleveren?

In dat geval zal er een verklaring moeten worden ondertekend waarin wordt bevestigd dat het product in overeenstemming is met de aspecten waarvoor geen bewijs van overeenstemming beschikbaar is. Daarna is het aan ACTION om te beslissen of en welke corrigerende maatregelen nodig zijn.

3. Zou het helpen als ik al een technisch dossier in mijn account heb?

Het wordt als een groot pluspunt beschouwd als het relevante bewijsmateriaal over de naleving op een georganiseerde manier beschikbaar is. Het moet wel gaan om een technisch dossier voor hetzelfde product van dezelfde leverancier! Naast het uploaden van documenten kunt u ook documenten gebruiken uit een relevant bestaand technisch dossier in uw eigen account. Wel zo makkelijk!

Enterprise oplossing

Maatwerk nodig?

Wij ondersteunen met onze kantoren in Nederland, Duitsland, Engeland, China en Hong Kong, op dit moment 26.500 gebruikers. De meerderheid is kleine zelfstandige of midden- en klein bedrijf. Die kunnen met ons Pay-As-You-Go model prima uit de voeten. Geen grote investeringen nodig. Alleen uitgaven als er kansen zijn. Prima. Maar zodra je richting 270 nieuwe productgroepen per jaar gaat, en/of de organisatie wat groter is, wellicht met internationale vestigingen, dan is het zinvol om door te groeien naar ons Enterprise model. Maatwerk dus.

Download ons services overzicht, geef ons iets van inzicht in je ambities, en laat je contact gegevens achter. Wij nemen contact met je op.

Follow us
ProductIP App