Krijg grip op product compliance

Succesvol zijn in de markt met het leveren van consumenten goederen is niet zo eenvoudig. Je moet de juiste keuze maken als het gaat om trends, de prijs moet laag en de kwaliteit hoog zijn, de producten moeten op tijd beschikbaar zijn en tenslotte moet het product ook nog voldoen aan alle relevante wetgeving.

De (OEM) leverancier, de importeur, de merkeigenaar / fabrikant, de distributeur / retailer of e-tailer, allemaal spelen ze een rol in dit process. In het Nieuw Wetgevend Kader (The New Legislative Framework) zijn voor iedere partij de taken en verantwoordelijkheden vastgelegd voor alle zogenaamde “non-food” consumenten goederen, of er nu CE wetgeving op van toepassing is of niet.

ProductIP is een web-based oplossing die de verschillende partijen in de handelsketen met deze verschillende rollen laat samenwerken rond een uitgebreide lijst van eisen, geleverd tegen de beste prijs en 24/7 beschikbaar. Wij houden Europese en Nationale wetgeving for non-food consumenten goederen bij. En integreren klanten eisen waar relevant.

De insteek is producten, niet wetgeving
Het begint met het beantwoorden van vragen over datgene waar u al verstand van heeft, producten. Waar wilt u het product verkopen? Wanneer gaat u het op de markt brengen? Wat voor een soort product is het eigenlijk? Op basis van uw antwoorden maken wij een lijst van eisen met referenties naar relevante wetgeving en van toepassing zijnde normen, inclusief de wijzingen. Dit is de basis voor het zogenoemde technisch dossier.

Blijf controle houden!
Vraag via het platform bij uw leveranciers test rapporten en andere informatie op en gebruik deze bewijzen voor het afvinken van de lijst van eisen. Onze MatchIT module bespaart u veel tijd bij, en verbeterd de kwaliteit van het beoordelen en organiseren van de informatie.

Blijf op de hoogte!
Wijzingen in wet- en regelgeving beïnvloeden automatisch de status van uw technische dossiers, evenals documenten die verlopen. U weet precies voor welk deel van uw assortiment u in actie moet komen en kunt op basis daarvan plannen en budgetteren. ProductIP levert u een  product compliance horizon.

Begin vandaag zonder investering
U kunt vandaag al een begin maken zonder de noodzaak te investeren in IT of personeel. Start met de inzet van ons team als uw expert secretariaat en integreer de werkzaamheden langzaam in uw eigen organisatie. Gebruik hierbij de al voor u gemaakte technische dossiers als voorbeeld.

Wat u dan ook wilt doen, wij ondersteunen u zoals u het wilt:

Platform FAST icon
CE Checklist
Met een klick op de knop kunt u over een lijst van eisen beschikken die voor uw product van toepassing zijn.
Lees meer
Technische dossiers
Maak ze zelf of laat ze door ons maken. Verzamel alle documenten of deel ze met uw klant. Of laat uw leverancier ze aanleveren.
Lees meer
File Assembly Service Team – FAST
We maken uw technische dossiers namens u.
Lees meer
Label Compliance Check visual
European Representative Service
Exporteert u naar Europese landen? Met een lokale representant creëert u een voorsprong ten opzichte van uw concurrent.
Lees meer
Label Compliance Check
We checken of uw labels voldoen aan de eisen. En uw handleiding checken we ook als u dat wilt.
Lees meer
Snel zware metalen checken –
RoHS en Verpakkingsrichtlijn
Met onze XRF-scanner.
Lees meer
buycomplycropped Expertcropped Academy-icon
Speciaal voor inkopers: weet wat je inkoopt
Met deze app kunt u voor elk product dat u zou willen inkopen, meteen een eigenwijst genereren en die delen met uw potentiële leverancier.
Lees meer
Ask the expert
We beantwoorden al uw vragen over de wetgeving van non food consumentengoederen in Europa.
Lees meer 
Risk Assessment 1 daagse training
Leer productrisico’s te beheersen en uw supply chain te managen.
Lees meer

 

 

Contact-me-button-180x180