Your Personal Product Compliance Partner

Heeft u problemen met uw producten? Worden ze gerecalled of door klanten retour gestuurd? Ontvangt u klachten van klanten? Of heeft u door ondeugdelijke producten steeds meer schadeclaims? Zijn uw producten niet veilig genoeg? Bent u op zoek naar manieren om controle te krijgen over uw leveranciers? Wij kunnen u in staat stellen om producten te verkopen die voldoen aan de eisen van de markt.

Ons doel is u in staat te stellen om de compliance van non food producten voor verkoop binnen Europa te managen. Met onze kennis en tools kunt u dat doen op  de meest efficient mogelijke wijze. Daarbij bespaart u tijd, vermindert kosten en vermindert risico’s::
– U weet binnen uw handelsketen, wie verantwoordelijk is voor wat. U neemt niet langer verantwoordelijkheid voor zaken waar u geen controle over heeft.
– U weet wat voor vragen u moet stellen aan uw leveranciers ten aanzien van uw producten.
– U weet welke documentatie nodig is om te bewijzen dat uw producten voldoen aan de eisen.
– U kunt samenwerken met leveranciers die producten leveren die voldoen aan de eisen.
– U kunt de kans op een product recall minimaliseren en het aantal product gerelateerde klachten en claims verminderen.
– Door producten te verkopen die voldoen aan de eisen, kunt u waarde toevoegen aan uw productassortiment.

Geschiedenis van ProductIP

ProductIP is opgericht in 2008 door Maarten van der Dussen en Caspar ter Horst. Zij zagen dat bedrijven binnen de handelsketen van non-food producten op zoek waren naar efficiënte manieren om product compliance te managen en aan te tonen. Dat komt onder andere door een groeiende consumenten behoefte naar veilige, gezonde en milieuvriendelijke producten van een verantwoorde bron.  Met ruim 50 jaar gezamenlijke ervaring in compliance en wet- en regelgeving omtrent de productie van consumentengoederen, besloten Maarten en Caspar hun krachten te bundelen.

 

Lees meer over hoe wij u kunnen helpen.