Regelgeving

 

Voor organisaties binnen de retail supply chain, wordt product regelgeving steeds belangrijker:
1. Consumenten hebben bepaalde verwachtingen ten aanzien van de producten die ze kopen. Ze gaan ervan uit dat de producten die te koop zijn, ook veilig zijn. En vandaag de dag hebben consumenten de macht om de reputatie van een merk met slechts één klik te beïnvloeden. Dat is de reden dat er van product compliance, QC, kwaliteit en juridische professionals wordt verwacht dat ze een bijdrage leveren aan het verminderen van consumentenklachten en het voorkomen van schadeclaims veroorzaakt door onveilige producten.
2. De overheid oefent steeds meer druk uit en handhavende instanties hebben meer mogelijkheden voor zichzelf gecreeërd ter controle van bedrijven. Uit onderzoek van KPMG blijkt dat 46% van de C-level managers, regeldruk en veranderingen in regelgeving als de grootste bedreiging zien voor hun bedrijf.

Complexe materie
Het is niet gemakkelijk om te weten welke regels van toepassing zijn op producten:
– Regels verschillen per product en per land. En daarbij zijn regels aan frequente verandering onderhevig.
– Dan is het ook zo dat afhankelijk van de rol in de keten, bedrijven verschillende verantwoordelijkheden en taken toegewezen hebben gekregen. Zo is het zo dat importeurs andere taken en verantwoordelijkheden hebben dan bijvoorbeeld merkeigenaren.
– Producteisen worden gedefinieerd door de Europese Unie en het Europees Parlement, door standaardisatie commissies zoals CEN, CENELEC, ISO – hetzij nationaal, Europees of mondiaal, door derden met vrijwillige regelingen zoals GS, door NGO’s en op de top van dat de kopers die hun eigen hebben eisenpakket.

 

Hoe kan ProductIP u helpen?

  • We stellen u in staat om product compliance efficient in te zetten. Meer doen zonder extra te moeten investeren.
  • We geven u toegang tot up to date wet en regelgeving die geldt voor de specifieke producten in de landen waar het product verkocht wordt.
  • Op gemakkelijke wijze maakt u technische dossiers. Of wij helpen u om ze te maken door in uw naam te handelen.
  • U voorkomt product recalls en schadeclaims doordat uw producten aantoonbaar voldoen aan de eisen. En in het geval het misgaat, helpen we u om de nodige stappen te nemen om schade te voorkomen en toekomstige problemen te voorkomen.

 

Lees meer over onze oplossingen

 

neem contact op oranje